İç Denetim

Yönetim Sistemlerinize ait İç Denetim süreçlerinizi QSA Entegre Yönetim Sistemi Yazılımı içerisindeki İç Denetim Modülü üzerinde detaylı ve hızlı bir şekilde planlayıp gerçekleştirebilirsiniz. Tüm denetim sürecini kayıt altına alabilir, sürecinizi dijitalleştirerek denetim verimliliğini yükseltebilir, sürdürülebilir bir yapıya sahip olabilirsiniz.

Modül Özellikleri

1. İlgili yönetim sistemine veya sistemlerine ait Yıllık iç denetim süreçlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi ve raporlanarak dağıtılması ile ilgili aşamaların aksiyon bazlı olarak yönetilebilme olanağını sağlar. 

2. İç Denetim takviminin oluşturulabilmesini (Firma, Standart, Denetim Yeri, Departman, Ay, Gün) sağlar.

3. İç Denetim detay planının oluşturulabilmesini (Firma, Standart, Denetim Yeri, Denetim Süresi, Denetim Tarihleri, Denetim Tarihi, Referanslar, Denetim Saatleri, Departman, Denetçiler, ilgili süreç ile eşleştirilmiş denetimde sorulacak ilgili standart maddeler) sağlar.

4. İç Denetim Soru listelerinin süreç bazlı olarak oluşturulabilmesine olanak sağlar.

5. İç denetçi listesinin standart bazlı ayrı ayrı oluşturulabilmesine ve İç Denetçi yeterlilik kriterlerinin tanımlanabilmesine olanak sağlar. 

6. Planlanan İç denetimlerde denetçi atamalarının yapılabilmesi ve atama ile ilgili bildirimin program üzerinden otomatik olarak ilgili denetçilere gönderilmesine olanak sağlar.

7. İç denetimlerde elde edilen bulgular için (Uygunsuzluk, Geliştirmeye Açık Nokta) İyileştirme kaydı açılarak iki aşamalı kapatma faaliyet için (Düzeltme ve Düzeltici Faaliyet) sorumluları ile birlikte aksiyon planları yapabilme ve aksiyonların durumunu takip edebilme (Tamamlandı - Devam ediyor) , tanımlanan aksiyonlara ait faaliyetlerin  gerçekleştirilmesine ve tüm süreçlere ait işlemlerin kayıt altına alınabilmesine olanak sağlar.

8. İç denetim raporunun süreç bazlı olarak ayrı ayrı alınabilmesine olanak sağlar.

9. İç denetçilerin sadece atandıkları birimlere ait iç denetim sorularını görebilmesi ve kayıtlarına erişebilmesi ile ilgili yetki kontrolü uygulanması sayesinde iç denetimlere ait kayıt emniyetini sağlar.

10. İç denetim gerçekleştirilirken denetçinin denetim esnasında elde ettiği bulguları her soru için ayrı ayrı kaydetmesine olanak sağlar.

11. Denetçinin denetim de tespit ettiği Uygunsuzluk ve/veya geliştirmeye açık alanlar ile ilgili Düzeltici faaliyetleri denetim modülü içinden entegre olarak İyileştirme modülünden açmasına ve sorumluları ile birlikte planlayabilmesine olanak sağlar.

12. Kendisine düzeltici faaliyette görev atanan kişilere program üzerinden bilgi gitmesini ve Düzeltici faaliyetin kapatılma tarihinden önce ilgililere sistemden uyarı bilgileri gitmesine olanak sağlar.

13. Denetim raporlarının ilgili süreç yöneticisine program üzerinden gönderilmesine olanak sağlar.

Whatsapp Hattı